Sunday, May 31, 2015

banana bread



Dve trule banane i pola sata - to i nekoliko sastojaka koje uvek imamo u kuhinji, je sve što vam je potrebno da ovim kolačem zamirišete kuću.


Savršeno za razbuđivanje ukućana nedeljom.













Ova vrsta kolača veoma je popularna u Americi. Ameri izgleda ne vole komplikacije, ovo je em exra-lako za pripremu, em mirisno a i poprilično ukusno.













Od kad sam uložila u silikonski kalup za kuglof, i izgleda savršeno.









Potrebni sastojci:

  1. dve - tri trule banane
  2. 1/3 šolje rastopljenog putera
  3. 1 šolja, ili manje šećera
  4. 1 jaje
  5. 1 kafena kačičica ekstrakta vanile
  6. 1 kafena kašičica sode bikarbone
  7. prstohvat soli
  8. 1 i po šolja brašna






Banane se izgnječe, jaje umuti, i sve ostalo se smućka sa njima i izlije u kalup.


Peče se na 175 stepeni oko sat vremena.






























Već samo mirisu ne može niko da odoli, a ukus... pa brzo nestane, kolač plane za čas.

Mogu de dodati brusnice ili suvo grožđe, ili bilo šta od orašastih plodova,  ali ne mora baš ništa, odličan je i ovako.


može se ista smesa peći i u silikonskim manjim modlama
jednako brzo se pojede












No comments:

Post a Comment