Friday, October 2, 2015

krem čorba od sira i brokolija


Iscrpljujući jesenji petak, jutro hladno, oko podne pretoplo, večeri sveže, a posla koliko voliš - novi đaci, neke neobično drage i nasmejane nove kolege... Lepo, zapravo divno u ovoj našoj sve učmalijoj svakodnevici, ali me i umorilo... taman sam za gustu čorbu, baš brze domaće hlepčiće i dobru knjigu... počinje vikend!





Potrebni sastojci:



  • par kašika putera
  • manji luk, iseckan na sitno
  • četvrt šolje brašna
  • 2 šolje pavlake za kuvanje
  • 2 šolje pileće supe
  • 3 šolje cvetova brokolija
  • šolja šargarepe isečene na prutiće, što bi rekli: Žilijen
  • 2 šolje topljivog sira
  • so, biber i malo muškatnog oraščića




Izdinstati luk na malo putera. 

Na nekoliko kašika putera propržiti brašno, i uliti pavlaku za kuvanje, mešajući neprestano. Dodati pileću supu i ostaviti da se krčka desetak minuta.

Dodati brokoli, šargarepu i dinstani luk.

Kuvati na laganoj vatri dvadesetak minuta.

Začiniti.




Izdvojiti jednu šolju povrća i izmiksati u blenderu, pa vratiti u čorbu, tako se dobije kremastija struktura i nešto zelenkastija boja čorbe.

Dodati sir i krčkati na laganoj vatri, jer od prejake vatre čorba postane gromuljičava...




Recept pronađen na blogu The girl who ate everything.