čorba od bundeve sa jabukama i celerom

Još jedna čorba od bundeve i još jedna ideja sa izvrsnog bloga Simply Recipes, jer čorbu od bundeve svi volimo, a ja volim da eksperimentišem sa ukusima, ne nailazeći baš svaki put na odobravanje... Šta ću, pomalo mi je (a i poviše) dosadilo da kuvam jedno te isto. Za sve ove godine zasigurno je oveća njiva bundeva završila u našem loncu, uvek na isti način - ili u bundevari ili u sasvim običnoj čorbi od bundeva... ovaj put joj dodajem malo jabuka i celera. Pomljackana je u slast, znači ova je varijanta odobrena.




Potrebni sastojci:

  • šolja i po seckanog luka
  • šolja seckanog celera
  • šolja kockica šargarepe
  • 2 kašike putera
  • 6 šolja seckane bundeve
  • šolja kockica od zelene, kisele jabuke
  • 2 kašike suvog peršuna
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • prstohvat muškatnog oraščića, cimeta, ljute paprike i bibera
  • soli po ukusu 





Luk, šararepu i celer dinstamo na puteru na osrednjoj vatri dok ne omekšaju. Trebaće oko 5 minuta. Kad povrće počne da tamni, smanjiti vatru.

Dodati bundevu, jabuke, peršun i bujon (ili ubacite kocke za supu i malo više vode, ako - kao ja - nemate pri ruci nemate domaće pileće supice) i zagrevati dok ne uskuva. Smanjiti vatru i krčkati oko pola sata.

Kad procenite da su svi sastijci skuvani, izmiksajte ili štapastim mikserom ili u blenderu, dodajte u malo hladne vode rastvorenog gustina, ukoliko želite gušću čorbu. Začinite muškatnim oraščićem, cimetom, ljutom paprikom i biberom.







1 komentar:

Ingrid Perisa kaže...

Ti si ko ja...isto mi dosadno stalno te isto, super dodatak, probat ću.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...