pasulj sa šargarepom


Najjednostavnije jelo na svetu. Konačno evo zime da se ugrejemo uz njega. 

Ovo je klot pasulj, bez ikakvog mesa, samo sa puno, baš puno šargarepe, koja podaruje ovom jelu izuzetnu slasnost.





Potrebno je: 


  • pola kile pasulja
  • kologram šargarepe
  • jedan luk
  • dva čena belog luka
  • malo suvog peršuna
  • 2 kašike aleve paprike
  • soli, bibera po ukusu
Pasulj potopim preko noći, ujutro ga properem i stavim u ekspres lonac, sa lukom i belim lukom. Vode staviti oko dva puta više nego što ima pasulja i kuvam oko pola sata.

Procedim i ovu vodu, izvadim luk, vratim u lonac i naspem vode oko 2 cm više od pasulja. Luk ne vraćam u lonac.



Oljuštim šargarepu, isečem je na trećinu dužine, ubacim u ekspres lonac sa začinima.

Kroz pola sata, jelo je skoro gotovo, izvadim jednu kutlaču pasulja i malo čorbice, pa to izmiksam sa onim lukom koji se kuvao sa pasuljom. To dodaje na gustini taman koliko mi volimo.






Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...