Wednesday, March 9, 2016

obožavam vafle!



Ima tih nekih momenata kada se zapitam gde sam bila, kako sam to propustila, mislim da svaka mama doživi to jednom bar... Naime: kaže mi juče četrnaestogodišnja ćerka, ono što navedoh u naslovu posta: Obožavam vafle!

-Čekaj! Otkud to? Kako? Pa ja nisam nikada pravila vafle. 
-Ali baka jeste... 
-A... 

ok, onda... hajde da popravimo stvar - brzo u potragu za receptom za vafle. I nađosmo čak i neki toster koji će imitirati mašinu za vafle i recept kod Legica u kuhinji.











Sastojci:



  4 jajeta
  • 200 g šećera
  • kašika ekstrakta od vanile
  • 2 dl ulja
  • 2 dl mleka
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo















Izmiksati penasto jaja, šećer i vanilu. Dodajte mleko i ulje. Brašno i prašak za pecivo prosejte, te dodajte smesi.
Smesa bude dosta gušća nego za palačinke.





Dalje je prosto - sednete pored tostera, sipate, pa sipate manje, pa malo više, pa opet manje.... čekate da se ispeče, pokušate da se igrate sa oblicima, pa ne uspete, jer sve bude manje više okruglo... usput se najedete vafla, malo smejete, malo pričate - i eto lepog kraja dana!






6 comments:

  1. Divno izgledaju! ♥ Liče mi na galete koje je je spremala moja mama, a kasnije i ja, mada je testo drugačije. Tvoje je "lakše", što znači da može i više vafli da se pojede :)))

    ReplyDelete
  2. Ja obozavam vafle takodje, narocito sa sladoledom od malina. Intereaantan recept, htela bih imati onaj specijalni aparat za pecenje vafle.

    ReplyDelete
  3. Ne znam jeste li videle da je na The Daring Kitchen ovog meseca izazov da je napravi STROOPWAFEL. To je nešto kao vafle samo se polove i stavi se neki krem unutra... Nisam do sada nikada postigla da učestvujem u tim izazovima, iako je prošlog meseca naša blogerka bila ta čiji je izazov bio poslat da se pravi: Milkica sa Mimi's Kingdom je postavila Katmar pitu... tako smo i došle do vafla, ja sam se vajkala da ni ovog meseca neću postići da napravim taj recept, a dete mi reče da obožava vafle... pa pronađoh recept na blogu kod Legica... E, za taj Stroopwafel i ima poseban kalup... veoma je zanimljivo

    ReplyDelete
  4. Divni su! Ne pravim ih, jer nekako nikad nisam kupila masinu, ali eto vidis moze i na tosteru :) A volim ih jesti :)

    ReplyDelete
  5. Hvala! baš je kompliment da ti se sviđaju... a da ih volimo, volimo, a i fest smo se zabavljale sinoć praveći ih... našla sam i neke recepte sa koricom limuna, maslacem i kiselom pavlakom, sirom, pomorandžom... nikad kraja kombinacijama...

    ReplyDelete
  6. Ja sam protiv takvih "igrica" ali mogu da ti reci da ima kod nas u prodaji vafle napunjene nadevom, kupim i uzivam. Ima kremu od kakao kao nadev. :-)

    ReplyDelete