Saturday, March 5, 2016

piletina zapečena sa keljom



Ovo je brz i samo malo drugačiji način pripreme piletine, a zaista veoma ukusno osvežavajući. Piletina je aromatična, meka i ukusna, a kelj osvežavajuće hrskav. Ideja je sa sajta Food52, a ovo nam je bio ručak u osmom po redu danu un-dijete u kom se sme jesti meso.




Potrebni sastojci:


  • 1/3 šolje putera
  • 1/3 šolje agava sirupa ( može i javorovog sirupa)
  • dve kašike senfa, ja sam koristila onaj sa zrncima
  • 5 kašikica karija
  • pola glavice osrednjeg kelja, nasečenog na režnjeve
  • 3 bataka sa karabatakom
  • 2 šolje vode
  • so i biber po ukusu







Rerna se zagreje na 180°C. 

Pomešajte puter, agava sirup i senf, pa dodajte kari.

U to umešajte piletinu, svako parče dobro sa svih strana obložite ovom mešavinom.

Zatim dodajte kelj, pa i njega promešajte, posolite i pobiberite i dolijte vodu.




Pecite oko 45 minuta.






























6 comments:

  1. Sta moze neko da dodaje umesto jarovog sirupa ili agave? To su proizvodi skupi i proizvodi sto retko,skoro nikad, koristimo drugim receptima, bar ovde. Mozda med? Ali kako bi bilo ukus meda sa povrcem? Nemamo ni kelju, mislim ima ali jako retko da se nadje u prodavnicama... Nisam nikad probala kombinaciju piletine i kupusa. Mi u Grckoj pravimo glavno jelo pod nazivom frikase koristeci zelene salate. Kuvamo u serpi. Evo kakohttp://kuvaricagr.blogspot.gr/2015/01/piletina-frikase.html

    ReplyDelete
  2. Verujem da bi i sa medom bilo izvrsno, a možda i sa kupusom... nikad kraja kulinarskim kombinacijama, nikada mi ne bi palo na pamet da kuvam salatu! Moraću da probam. Hvala za ideju!

    ReplyDelete
  3. Nema na cemu, samo ako odlucite da napravite ovaj recept sa linka i zelite da objavite molim vas da e prvo obavestite. Prijatno!

    ReplyDelete
  4. Moja ideja kad želim ukusan ručak.Odlična, baš odlična kombinacija!

    ReplyDelete
  5. Drago mi je da ti se sviđa. Ja sam sad prvi put pravila i baš nam se svidelo.

    ReplyDelete