Saturday, October 8, 2016

juneća džigerica sa paprikom



Odavno nisam pravila nešto istinski novo - prosto stignem samo da nam skuvam ono što već umem iz glave. Jutros sam dopustila sebi luksuz da zavirim uz kafu u neki od mojih kuvara, i evo rezultata. Nije ništa specijalo novo, varijacija na restovanu džigericu koju smo jeli kao mali - samo je još dodata paprika. jer, pored novog kuvara, za novo jelo moraju da se kupe i sasvim novi sastojci...

Pravi se lako, potebno je imati:


  • 2 luka
  • pola kg juneće džigerice isečene na šnicle
  • 3 paprike
  • malo crvenog bibera
  • malo pavlake za kuvanje
  • soli po ukusu
  • 2 kašike suvog peršuna



Luk se iseče na polumesece, pa se izdinsta.



Džigerica i paprika se iseku na trake, pa se dinstaju sa lukom desetak minuta. Ubaci se i desetak zrna crvenog bibera i kašika dve suvog peršina.



Kad je džigerica gotova, u wok se stavi pola šolje pavlake za kuvanje i krčka još koji minut. Jelo se posoli i to je to.








No comments:

Post a Comment