Još jedan kolač sa pomalo neobičnim sastojkom, ovaj put je to paškanat ili parštrnjak. I to sve zbog Zorice Pomoravke, koja je izabrala paškanat (paštrnjak) da bude namirnica ovomesečne kuvarigrice 'Ajme koliko nas je...'. Istina, mogla sam paštrnjak da ubacim i u neko slano jelo, kako mu se tradicionalno i piše... samo sam ove jeseni nešto baš inspirisana da ekperimentišem sa neobičnim sastojcima u kuglofima, pa sam zato izabrala ovaj recept. A mesec se opet pokazao prekratak da se igram u kuhinji koliko bih volela...
Sunday, October 30, 2016
kuglof sa paštrnjakom, jabukama i suvim grožđem
Još jedan kolač sa pomalo neobičnim sastojkom, ovaj put je to paškanat ili parštrnjak. I to sve zbog Zorice Pomoravke, koja je izabrala paškanat (paštrnjak) da bude namirnica ovomesečne kuvarigrice 'Ajme koliko nas je...'. Istina, mogla sam paštrnjak da ubacim i u neko slano jelo, kako mu se tradicionalno i piše... samo sam ove jeseni nešto baš inspirisana da ekperimentišem sa neobičnim sastojcima u kuglofima, pa sam zato izabrala ovaj recept. A mesec se opet pokazao prekratak da se igram u kuhinji koliko bih volela...
Saturday, October 15, 2016
zapečene paprike sa sirom
Kaže mi drugar letos da mu tata pravi punjene paprike sa sirom, pa zapečene u rerni. What? Da li je moguće da ne znam za takvo jelo? A ne znam. Nije znao da mi objasni kako se pravi, a kad je pitao, dobih jedan od onih odokativnih recepata - malo ovog malo onog... Još negde od početka sezone paprika se pripremam da ga zgotovim,kako god znam, ali nikako da dođe na red... sve do Patinog petnaestog
Saturday, October 8, 2016
kuglof od bundeve sa žalfijom
juneća džigerica sa paprikom
Odavno nisam pravila nešto istinski novo - prosto stignem samo da nam skuvam ono što već umem iz glave. Jutros sam dopustila sebi luksuz da zavirim uz kafu u neki od mojih kuvara, i evo rezultata. Nije ništa specijalo novo, varijacija na restovanu džigericu koju smo jeli kao mali - samo je još dodata paprika. jer, pored novog kuvara, za novo jelo moraju da se kupe i sasvim novi sastojci...
Monday, October 3, 2016
kolač sa bananama i suvim šljivama
Ovaj se kolač pravi od prezrelih banana i zanosno miriše. A suve šljive sam mu dodala da bih ga malo promenila - i ispalo je baš dobro. Može dugo da stoji i sve je ukusniji.
Subscribe to:
Posts (Atom)