Sunday, January 15, 2017

krompir sa pečurkama i pivom


Pobeže mi vreme od Božića, ne stigoh da objavim ovaj prilog - od krompira i šampinjona, sastojaka koje uvek imamo i koje svi vole. Samo malo drugačiji - sa malo piva. Tek da ne bude uvek isto na stolu. Prijao je uz pečenu ćurku, a pravi se vrlo lako.






Potrebni sastojci:

  • 800 g krompira, nasečenog na krupnije komade
  • 600 g raznih pečuraka
  • 4 čena belog luka
  • 1 mladi luk
  • 2 kašike peršuna
  • šolja pilećeg bujona
  • kašikica mlevenih začinskih trava
  • četvrt kašikice mlevene paprike
  • soli i bibera po ukusu
  • par kašika maslinovog ulja
  • pola šolje pavlake za kuvanje
  • 2 dl tamnog piva
Krompir kuvati u kipućoj vodi desetak minuta, taman koliko da se skuva a ne bude mekan, pa procediti.

U velikom tučanom tiganju ugrejati maslinovo ulje. Ubaciti u njega pečurke i uz stalno mešenje, pržiti ih 6 minuta.

Dodati seckani beli luk i pržiti ga minut dva još.



Uliti pivo, pustiti da proključa smanjiti vatru i dinstati dok se količina piva ne prepolovi. Dodati sad seckani mladi luk, začine, pileći bujon i pavlaku za kuvanje. Pustiti da proključa, pa smanjiti vatru i lagano krčkati desetak minuta.

Skloniti sa vatre i umešati krompir u sos. Služiti istog časa.





http://www.cookingandbeer.com/2015/12/skillet-potatoes-with-creamy-pilsner-mushroom-sauce/


2 comments:

  1. Baš ti je dobar ovaj recept!Sviđa mi se! :)

    ReplyDelete
  2. Baš mi je drago da ti se sviđa. sve je isto, sastojci koje svi vole, a malo drugačije. Nama je prijalo.

    ReplyDelete