krompir u gusanom tiganju



Jedan običan krompirasti prilog, sasvim malo robusnije upakovan za svečanu Božićnu trpezu. Treba li naglašavati da je prvi smazan?





Potrebni sastojci:

  • 6 čenova belog luka
  • 6 velikih crvenih krompira
  • 1 plavi luk isečen na polumesece
  • 1 kašika mešavine začinskog bilja
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje
  • 1/2 šolje putera
  • 1/4 šolje parmezana


Gusani tiganj dobro namazati puterom.
Krompir zaseći na 'haselback' način.
Začiniti ga belim lukom, mešavinom začinskog bilja, solju i biberom. Premazati ga dobro puterom. U proreze ugurati parčiće luka.

Prekriti tiganj aluminijumskom folijom i peći na 175°C oko sat vremena, dok krompir ne omekša. 



Skinuti foliju, posuti parmezanom  i peći još 15 do 20 minuta dok krompir ne postane hrskav.




A jeste li videli ovu knigu
Fe - no- me - nal-na je!










2 komentara:

Marija Rukavina kaže...

Kako to dobro izgleda... podsjeća me na krumpire koje je pekla moja baka :) hvala na receptu! Sad znam šta ćemo za večeru :)

kata vuletic kaže...

E baš mi je drago da ti se sviđa. Pitala sam se da li da ga uopšte objavljujem, ali moja ksenija toliko voli ovakav krompir, pa sam ipak pisala opet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...