fritata sa šparogama



Nit' je proleće nit' su nam se jele šparoge, ali su se ipak došetale u frižider, pa eto - nadjoh dva načina da ih pripremim. Pasta sa slaninom i šparogama i ova fritata.



Potrebni sastojci:


  • 2 kašike putera
  • pola šolje sitno seckanog luka
  • pola kašikice soli
  • oko 400 g šparoga
  • 6 jaja
  • 3/4 šolje mladog sira
  • kašika vlašca
  • četvrt kašikice suvog estragona
  • šolja rendanog sira


Luk prodinstati na puteru dok ne omekšač
Umešati šparoge, pa dinstati par minuta.




Za to vreme umutiti jaja sa mladim sirom i začinima.

Prava fritata bi se pravila tako što se sad ovo ulije u tiganj i malo zapeče, a potom se, dok su jaja još rovita sve posve rendanim sirom i zapeče u rerni.




...Samo, meni rerna još uvek ne radi, pa sam prosto sve napravila u tiganju - prevrnula sam fritatu, kao omlet, pa sam je posula rendanim sirom i sačekala da se rastopi po vrhu. Voila!




Recept preuzet sa sajta Simply Recipes.






2 komentara:

  1. Fritatu često pratim i zaista je pogodna za svakojako povrče a i ovako sa šparogama izgleda veoma ukusno

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako fina, a šparoge obožavam...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...