Ovo se jelo priprema za nekoliko minuta. Sve što je potrebno je da imate koju tikvicu u frižideru i volje da ugrejete rernu po ovako vrućem danu. Divan prilog smo imale danas uz ribu, odgore malo zapečen, ispod divno kremast. Pronađoh ovaj recept kod Gage na blogu, kao i mnoge druge đakonije o kojima sam već pisala, a opet od srca preporučujem.
Potrebni sastojci:
3 tikvice
malo ulja ili putera
kašikica soli
par čenova belog luka ili pola kašikice suvog mlevenog belog luka
četvrt kašikice muškatnog oraha
2 kašike začina od povrća bez aditiva
2 kašike suvog peršunovog lista, ili pola veze svežeg peršuna
2 kašike griza
Tikvice iseći na kolutove i staviti u zdelu koja ima poklopac. Posuti začinima i grizom, poklopiti i dobro protresti. Ređati ovako grizom i začinima obložene tikvice u vatrostalnu zdelu. Ostatak griza i začina razmutiti sa mlekom, i time zaliti tikvice. Peći na 180°C, pola sata pokriveno, pa desetak minuta otkriveno, da porumeni odgore.
No comments:
Post a Comment