Potrebni sastojci:
- 800 g krompira, nasečenog na krupnije komade
 - 600 g raznih pečuraka
 - 4 čena belog luka
 - 1 mladi luk
 - 2 kašike peršuna
 - šolja pilećeg bujona
 - kašikica mlevenih začinskih trava
 - četvrt kašikice mlevene paprike
 - soli i bibera po ukusu
 - par kašika maslinovog ulja
 - pola šolje pavlake za kuvanje
 - 2 dl tamnog piva
 
Krompir kuvati u kipućoj vodi desetak minuta, taman koliko da se skuva a ne bude mekan, pa procediti.
U velikom tučanom tiganju ugrejati maslinovo ulje. Ubaciti u njega pečurke i uz stalno mešenje, pržiti ih 6 minuta.
Uliti pivo, pustiti da proključa smanjiti vatru i dinstati dok se količina piva ne prepolovi. Dodati sad seckani mladi luk, začine, pileći bujon i pavlaku za kuvanje. Pustiti da proključa, pa smanjiti vatru i lagano krčkati desetak minuta.
http://www.cookingandbeer.com/2015/12/skillet-potatoes-with-creamy-pilsner-mushroom-sauce/




Baš ti je dobar ovaj recept!Sviđa mi se! :)
ReplyDeleteBaš mi je drago da ti se sviđa. sve je isto, sastojci koje svi vole, a malo drugačije. Nama je prijalo.
ReplyDelete