Ovo je tako lako napraviti, a toliko je ukusno, da je pobeglo sa slikanja u tanjir i bilo smazano pre nego što sam stigla da kliknem. Obična pita sa kupusom, u koju je dodato lišća mlade cvekle i kinoe, i to joj je tako lepo dopunilo teksturu, ukus i izgled. Oodliiično!
Upotrebljeni sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- glavica kupusa
- lišće od četiri mlade cvekle
- pola šolje kinoe
- veza mladog luka
- so, biber
- ulje
Povrće se isecka, posoli i ostavi malo da odstoji. Kinoa se delimično skuva: stavi se u hladnu vodu, pusti se da prokuva i kuva na sasvim smanjenoj vatri pet minuta.
Pravila sam pola pola - pitu samo sa povrćem i pitu u koju sam stavila i kinou.
Ređaju se tri kore. Svaka se premaže uljem, pa se stave jedna na drugu. Preko polovine gornje kore pospe se povrće u debelom sloju, pa se pita uvije. U pitu sa kinoom, kinoa se pospe po povrću pre uvijanja.
Uvijene pite se premažu uljem i peku, u početku pokrivene, pa se otkriju da porumene.
No comments:
Post a Comment