I ko bi rekao da će se pogačice sa uprženim lukom u sebi najbolje složiti sa džemom od crnih ribizli?
Znate ono kad vam haljina u radnji i nije nešto, ali kad je obučete kažete: WOW! E baš tako.
- 400 g restovanog krompira
- 0,5 dl sojinog mleka
- 2 dl ulja
- 1 dl vode
- 1/2 kašikice šećera
- 2 kašikice soli
- 20 g kvasca
- 650 g brašna
Krompir dobro izmrviti viljuškom, pa ga pasirati u pire.
Od pire krompira, nekoliko glavica luka i malo ulja napraviti restovan krompir.
Pomešati restovan krompir sa nadošlim kvascem. Dodavati brašno i zamesiti tvrdo testo.
Testo će se razvodnjavati, zato što je u njemu krompir, pa ćete možta dodati još malo brašna.
Ostaviti testo da narasta oko pola sata.
Rernu ugrejati na 200°C.
Razvući ga olagijom na debljinu od oko 1 cm i vaditi pogačice čašom.
No comments:
Post a Comment