Što sam pronašla recept za super posni kolač! Ide u njega puno čokolade i malo kafe, tek da pojača ukus čokolade, nekoliko zrelih banana i malo kokosa za dodatni šmek. '' Divan, nimalo gnjecav, kako mogu ponekad biti posni kolači '' - reči moje koleginice.
Jele smo ga odmah, ko bi mu odoleo, ali sam ga i posle dva dana nosila u školu gde je pobrao pohvale i planuo.
Nisam poduže vreme ništa objavljivala, ali jesam ponešto kuvala, pa kad prođe ovaj nesnosni postkoronarni umor i uhvatim malo raspusta, biće i objava.
Potrebni sastojci
- oko 350 g vrlo zrelih banana - imala sam tri banane i stavila ih bez merenja
- 60 ml kokosovog ulja
- 90 ml sojinog mleka
- 60 ml skuvane, pa ohlađene crne kafe
- 100 g šećera - stavila sam crni, ali ne mora
- 1 prašak za pecivo
- 220 g belog brašna
- prstohvat soli
- 100 g čokolade za kuvanje
Rernu podgrejati na 180° C.
Podmazati pleh u kome ćete peći kolač
Otkako sam kupila ovaj kalup u Lidnu, skoro da više ne koristim ni jedan os milion kalupa koji mi stoje po kuhinji i tuguju. Ne znam zbog čega, ali ovaj oblik vekne me osvojio i ne pušta.
Mikserom dobro izmešati sve mokre sastojke: banae, sojino mleko, kokosovo ulje ( rastopiti ga ako je stajalo na hladnom mestu ), ohlađenu kafu i šećer.
Prosejati sad u tu smesu brašno, prašak za pecivo i so.
Po originalnom receptu u sve ovo ide i kakao, ali meni se nije dalo da ga stavljam i čini se da sam bila u pravu, sasvim je super čokoladast i bez njega.
Suve sastojke umešati varjačom. Ne preterivati sa mešanjem. Mešati tek koliko da se sastijci sjedine. Evo kako je moja smesa izgledala pre dodavanja čokolade u nju.
Iseckajte 100 g čokolade u grubo ili sitnije, već kako volite i dodajte u smesu.
Prebacite smesu u kalup u kome ćete peći kolač, i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na180° C . Pecite oko 45 minuta, mada sat navijte na pola sata, jer bi se moglo desiti da vam kolač bude već i tada skoro gotov. Meni je čačkalica rekla da je pečenje završeno posle oko 40 minuta.
Ako možete.
Mi smo odavno odustale - ne možemo i tačka.
No comments:
Post a Comment