Saturday, November 21, 2020

čorba od kestena i karfiola


Jedna obično neobična čorba. Karfiola se nekako uvek nađe u frižideru, kao da sam uskoči u korpu u samoposluzi. A sad je bilo i kestena. I da vam kažem, kombinacija je zaista divna.



Potrebni sastojci:


  • glavica karfiola
  • 150 g kuvanog kestena
  • 2 čena belog luka
  • veganska pavlaka
  • so, mleveni crni biber




Karfiol skuvajte u najmanje vode koliko treba da se skuva. Ako ste kupili karfiol sa lišćem, skuvajte i to lišće. U vodu ubacite i beli luk. 


Ja sam ovo uradila u ekspres loncu, pa je bilo stvarno brzo gotovo. Kad se karfiol skuva, sameljite ga štapnim mikserom. 


Ubacite u ovo kuvano kestenje. nekoliko kestena ostavite za ukras. Vratire čorbu malo još da je podgrejete, vidite jeste li je dobro začinili i to je to.


Možete umešati malo više pavlake ili je samo umešati odgore - od volje vam, biće jednako ukusno.









No comments:

Post a Comment