čorba od kestena i karfiola
Jedna obično neobična čorba. Karfiola se nekako uvek nađe u frižideru, kao da sam uskoči u korpu u samoposluzi. A sad je bilo i kestena. I da vam kažem, kombinacija je zaista divna.
Potrebni sastojci:
- glavica karfiola
- 150 g kuvanog kestena
-
2 čena belog luka
- veganska pavlaka
- so, mleveni crni biber
Karfiol skuvajte u najmanje vode koliko treba da se skuva. Ako ste kupili karfiol sa lišćem, skuvajte i to lišće. U vodu ubacite i beli luk.
Ja sam ovo uradila u ekspres loncu, pa je bilo stvarno brzo gotovo. Kad se karfiol skuva, sameljite ga štapnim mikserom.
Ubacite u ovo kuvano kestenje. nekoliko kestena ostavite za ukras. Vratire čorbu malo još da je podgrejete, vidite jeste li je dobro začinili i to je to.
Možete umešati malo više pavlake ili je samo umešati odgore - od volje vam, biće jednako ukusno.
No comments:
Post a Comment