posne ćufte od graška i leblebije
Hladnije vreme je donelo želju da jedemo nešto 'konkretnije'. Tako sam nabavila nekoliko kuvara koji se bave samo pravljenjem veganskim ćufti, snicli i štruca. Dakle, sprema se zima puna ćufti. Ove ćufte, napravljene po receptu iz magazina Delicious se brzo spremaju, od samo nekoliko sastojaka, a veoma su zasitne. Jele smo ih sa sosom od paradajza sa sojinim pahuljicama.
Upotrebljeni sastojci:
- kašika suvog peršina, a može i veza svežeg
- 3 kaike maslinovog ulja, plus još malo za prženje
- prstohvat bibera, soli po ukusu
Sve sastojke, osim prezle i brašna staviti u multipraktik i samleti u grublju pastu.
Prebaciti sve u posudu u kojoj ćemo u ovu smesu umesiti prezlu i 10 g brašna. Od te smese napraviti šnicle.
Ovako napravljene ćufte, poređati na peki papir i staviti u frižider na pola sata.
Podgrejte rernu na 200°C.
Ostatak brašna stavite u tanjir i svaku šniclu obložite brašnom.
U tiganju ugrejte malo ulja i u njemu ovlaš prepržite pobrašnavljene ćufte sa svake strane po nekoliko minuta, a onda ih vratite na peki papir.
Pecite u rerni 15-tak minuta.
Ćufte možete poslužiti na milion načina, u zavisnosti od navika, trenutnog raspoloženja i onoga šta imate u frižideru. Mi smo imale sosa od paradajza sa sojinim ljuspicama. Sa tim smo jele i pržene pikantne štapiće od povrća. Bio je ovo lep jesenji ručak.
Postovana, da li je grasak svez ili kuvan?
ReplyDeletesmrznuti
Delete