pita sa patlidžanom i pšenicom
Pred vama je plod trenutne inspiracije i nezajažljivog apetita za ispitivanjem novih kombinacija ukusa. Pitu sam pravila noć pred Lidijinu slavu od onoga što sam imala u kući, onako, da se nađe još nešto na stolu. Ukus me, i pored toga što obožavam ovakva jela, iskreno veoma prijatno iznenadio. Odlična pita.
Godinama pravi 3P pitu i svi je vole - ali stvarno , nije se desilo da je neko kazao da mu se ne sviđa. 3P znači da su u njoj praziluk i pririnač i da se radi o piti.
Upotrebljeni sastojci:- 3 čena belog luka ili kašikica belog luka u prahu.
Luk se iseče na kockice i dinsta na malo ulja.
Pšenicu oprati i staviti da se skuva, ne do kraja - onako da bude tek skuvana, ne meka.
Patlidžan i šargarepa se izrendaju. Od vas zavisi da li ćete ih ljuštiti ili samo dobro oprati.
Ovo se doda u dinstani luk i dinsta se desetak minuta.
Posoliti, pobiberiti i dodati belog luka.
Umešati skuvanu pšenicu.
Ređa se u podmazanu tepsiju kao baklava. Na polovini se preko namaza stave pečene paprike u jednom sloju.
Iseče se pre pečenja i peče oko pola sata pokriveno peki papirom, a onda još par minuta otkriveno da se gornji deo zapeče.
wow ovo je divno,danas cu ovo probati da bi bila sigurna da li da napravim ovo divno jelo za moju slavu koja dolazi!
ReplyDeleteNadam se da vam se svidelo.
Delete