Dobro raskuvan integralni pirinač i kelj glavno su punjenje ove pite. Ima onih koji baš i ne vole kelj, ali im se pita svidela, jer se u toku pečenja ukus kelja poprilično ublaži.
Ovoj su se piti, neki dan, pridružile i veganska grčka musaka, pita sa spanaćem, pečurkama i tofuom i veganski banana bread. Bilo je oko tih jela posla, pa sam manje slikala. Tako je gornja slika od sinoć, kad sam parče pite koje je čudom preostalo ponovo malo zapekla u rerni da bih ga lepo podgrejala.
Ovoj su se piti, neki dan, pridružile i veganska grčka musaka, pita sa spanaćem, pečurkama i tofuom i veganski banana bread. Bilo je oko tih jela posla, pa sam manje slikala. Tako je gornja slika od sinoć, kad sam parče pite koje je čudom preostalo ponovo malo zapekla u rerni da bih ga lepo podgrejala.
Potrebni sastojci:
- 250 g gotovih kora za pitu
- 100 g crnog luka
- 150 g integralnog pirinča
- 500 g kelja
- ulje, so, biber, seckani peršun po ukusu
- semenke susama za posipanje
Iseći kelj na trake.
Seckani crni luk propržite, a pirinač obarite.Sve pomešajte i začinite i ubacite peršun.
U podmazan pleh ređajte naizmenično kore i fil. Gornju koru namažite mešavinom ulja i vode, pa pospite semenke susama.
Pitu isecite na kocke, pa pecite oko pola sata na 200°C dok ne porumeni.
No comments:
Post a Comment