tikvice posute parmezanom



obožavam pohovane tikvice, posebno ako mi ih neko drugi sprema, jer kuvanje pored vrelog ulja po toplom letnjem danu, prosto pojede uživanje

ove se pripremaju u rerni












recept sam pronašla na ovom linku... pogledajte kako zanosno izgledaju, ko bi im odoleo



potrebni sastojci:
  • 4 tikvice
  • sveže mleveni biber
  • parmezan
  • so
  • malo ulja za premazivanje
  • svež peršunov list






seckani peršun se pomeša sa parmezanom i biberom

so i ne mora da se doda, parmezan je dovoljno slan već

tikvice se iseku na kolutove debljibe oko pola centimetra

prevažu se lagano uljem sa obe strane i poređaju po peki papiru

pospu se mešavinom parmezana, peršuna i začina i peku u rerni na 200 stepeni dok tikvice ne postanu hrskave




danas su poslužene sa patinim taratorom sa orasima










2 komentara:

Slavica Ilibasic kaže...

Mmmmm Kato.Tikvice i tarator...hvala na receptu.

Zorica Pavlovic kaže...

Obožavam tikvice na ovaj način, ja to kad počnem da jedem, ne mogu da se zaustavim.Prijatno:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...