- Idem u četvrtak da gledamo filmove sa EUDVENOM...
- O, pa to je lepo, samo ipak si tamo daleko najmlađa, je li to primereno, jesu li te zvali?
- Mamaaaa...
- Ups... ok... napravila bih neke kolače, red je da poneseš.
- Može, samo nemoj opet neke čudne sastojke, napravi nešto što će svi voleti.
- Ma, samo braunije, dobro, sa malo krem sira, našla sam super recept.
- Mamaaaa...
Ko je EUDVEN? E, pa to je jedan divan projekat moje prve milice - Lidije u kojoj učestvuje i njena najmlađa sestra, a moja treća sreća - Ksenija. Projekat se mogao naslutiti odavno, ali baš odavno, još kod izbora prvih zlatnih baletanki i papirne krune, zlatne - kako drugačije. Nazreti smo ga mogli i kroz jedan divno iskren sastav u drugom osnovne o tome koliko će svet biti bogatiji kad ona bude operska pevačica; a ove godine, ispit-dva pred kraj fakulteta i uz veoma ozbiljan početak menadžerskog posla u veoma ozbiljnoj firmi, počeo je da se odvija - da se živi san. A kad su to snovi birali kad im je vreme? I tako, dođosmo i do prvih predstava.
Od mame, kojoj sluh, ritam i smisao za igru nisu baš jača strana, najblaže rečeno - ali sa ogromnim kapacitetom za divljenje i ponos čime su joj ispunjene milice - evo kolača za žurku. Da se zaslade svi učesnici, sva ta divna deca koja su se pustila u ovaj veseli poduhvat u (i uprkos) okolnostima u kojima rastu. Tek da se podsetimo svi koliko su dragoceni, koliko su talentovani i koliko su vredni podrške.
Recept sam pronašla ovde.
Potrebni sastojci:
- 225 g čokolade za kuvanje
- 170 g putera
- 170 g krem sira
- šolja seckanih oraha
- 1/4 kašikice ekstrakta badema
- 1 kašikica ekstrakta vanile
- 1 kašikica praška za pecivo
- 1/2 kašikice soli
- 440 g šećera
- 6 jaja
- 165 g brašna
Rastopiti čokoladu sa polovinom putera, pa ohladiti na sobnu temperaturu.
Ostatak putera pomešati sa krem sirom. Polako dodavati šećer, dok se ne utroši 110 g. Umešati dva jajeta, 2 kašike brašna i kašikicu ekstrakta vanile.
4 jajeta ulupati sa 330 g šećera. Pomešati brašno, prašak za pecivo i so, pa to umešati sa ulupanim jajima. Dodati u ovo otopljenu čokoladu sa puterom. Dodati orahe i ostatak vanila i bademovog ekstrakta.
Peći oko 45 minuta na 175°C.
Čačkalica nikada neće izaći potpuno suva. Kad na njoj bude sasvim malo mrvica, izvaditi kolač i ohladiti ga na sobnu temperaturu, pa ga staviti u frižider dok ne bude dovoljno čvrst da se seče na kocke. Za to je potrebno nekoliko sati, a najbolje je ostaviti ga preko noći.
Meni je kolač malo zagoreo. Sasvim malo, ali dovoljno da se vidi na slici. Zapravo je samo dobio onu karamelizovanu notu u ukusu, što se meni jako svidelo.
Deci se svideo isto, kažu mi da su ga brzo pojeli.
Ono što sam ostala u nedoumici, kako je po originalnom receptu, beli deo sa sirom ostao na površini kolača, a kod mene je skliznuo na dno. Može biti da sam koristila gušći krem sir od onog koji je koriščen za originalni recept. A moguće je da bi bilo mudro braonkasti deo kolača prvo koji minut zapeći u rerni, pa tek onda dodati belu smesu.
U svakom slučaju, i ovako prošaran, ima divan ukus. Čini mi se da bi se izostavljanjem oraha mnogo izgubilo na ukusu, iako u originalu tvrde da može i bez njih.
Kako mi volimo kolače sa slatkim sirom, ovaj brauni je svakako od sada na našoj listi favorita.
Meni je kolač malo zagoreo. Sasvim malo, ali dovoljno da se vidi na slici. Zapravo je samo dobio onu karamelizovanu notu u ukusu, što se meni jako svidelo.
Deci se svideo isto, kažu mi da su ga brzo pojeli.
Ono što sam ostala u nedoumici, kako je po originalnom receptu, beli deo sa sirom ostao na površini kolača, a kod mene je skliznuo na dno. Može biti da sam koristila gušći krem sir od onog koji je koriščen za originalni recept. A moguće je da bi bilo mudro braonkasti deo kolača prvo koji minut zapeći u rerni, pa tek onda dodati belu smesu.
U svakom slučaju, i ovako prošaran, ima divan ukus. Čini mi se da bi se izostavljanjem oraha mnogo izgubilo na ukusu, iako u originalu tvrde da može i bez njih.
Kako mi volimo kolače sa slatkim sirom, ovaj brauni je svakako od sada na našoj listi favorita.
Kakva godina !! Do pre 6 meseci sam sedela kod kuce gledala serije i bilo me je tesko naterati da se prosetam. Poslednjih mesec i nesto sam svakog dana isla na posao od 8 pa pravo odatle na probe koje su nekada trajale i do 10,11 uvece, a uvek je bilo i organizacionog posla za kod kuce! Sve se promenilo u 6 meseci, potpuno sam nov covek i prvi put u zivotu preponosna na sebe i na svoju Škola mjuzikla Eudven ! Toliko toga sjajnog mi je donela, od vere u sebe, do ispunjenja svih svojih snova, novih ciljeva, novih sjajnih znanja i najbitnije od svega ljude koji su za citav zivot i koji su imali uticaj na mene izmenili me i poboljsali i postali iskreni prijatelji i jedna porodica kakvoj se moze samo nadati! Raditi dva posla nije nemoguce cak ja smatram da je preporucljivo jer jedan odmara od drugog pa se oba rade sa strascu i sa ambicijom sjajna sezona je gotova a sada tek dolaze neverovatne stvari !!
Zelela bih beskrajno da se zahvalim svim ljudima koji su bili na jednom od TRI izvodjenja Eudven Mjuzikl SHOW-a kao i svoj podrsci koju imam od prvog dana otvaranja skole! Kao sto znate skola postoji od februara i prvu sezonu je zatvorila sinoc kada su se clanovi Prve generacije Skole mjuzikla Eudven po treci put pokazali pred brojnom publikom u Klub Petak ! Hvala mnogo Superste.net bez kojih nista ne bi bilo moguce kao i svima koji su sa nama sanjali i svojom energijom nas gurali napred! Nasa ekipa se ne rastaje, mi radimo i spremamo nova iznenadjenja za jesen i za sledecu sezonu, a skola prima i NOVU generaciju u Beogradu od septembra :))
Spremam vam i jedno ogromno iznenadjenje za jesen, ali o tome ce jos biti reci !
Ponovo HVALA svima od srca jer ste nas gledali, bodrili i bili bas onakva podrska kakva nam je bila neophodna !! :))
Spremam vam i jedno ogromno iznenadjenje za jesen, ali o tome ce jos biti reci !
Ponovo HVALA svima od srca jer ste nas gledali, bodrili i bili bas onakva podrska kakva nam je bila neophodna !! :))
No comments:
Post a Comment