suve kajsije, kikiriki, tofu & crveni kupus salata


Crveni kupus je neobično strpljivo povrće, može nedeljama da čeka da dođe na red i ne pokvari se. Valjda tako strpljive i inače u životu ne fermamo, oni brzo kvarljivi nam zauzmu dane brže... Crveni kupus je atraktivan i ukusan. I slaže se sa širokim spektrom ostalih namirnica. Dakle: strpljiv, atraktivan, uklopljiv... eh... savršen...

A kad mu se konačno posvetite, pitate se gde vam je pamet bila...






sastojci:


  • glavica crvenog kupusa
  • limun
  • šaka pečenog kikirikija (na donjoj slici je orah, jer sam mislila salatu da pravim sa njim, pa sam orah gurnula u pitu od crvenog luka...)
  • 100g tofua
  • šaka suvih kajsija
  • so, maslinovo ulje, peršun


Kupus iseći na rezance. Pomešati začine, limunov sok i maslinovo ulje pa dobro izmešati sa isečenim kupusom.

Suve kajsije iseći na trakice.

Tofu kratko prokuvati pa iseći na kocke.

Umešati kajsije, tofu i kikiriki u dobro zauljen kupus.












1 comment:

Ingrid Perisa said...

Svi ga jako volimo, samo nisam nikad kombinirala s drugim namirnicama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...