Crveni kupus je neobično strpljivo povrće, može nedeljama da čeka da dođe na red i ne pokvari se. Valjda tako strpljive i inače u životu ne fermamo, oni brzo kvarljivi nam zauzmu dane brže... Crveni kupus je atraktivan i ukusan. I slaže se sa širokim spektrom ostalih namirnica. Dakle: strpljiv, atraktivan, uklopljiv... eh... savršen...
A kad mu se konačno posvetite, pitate se gde vam je pamet bila...
sastojci:
- glavica crvenog kupusa
- limun
- šaka pečenog kikirikija (na donjoj slici je orah, jer sam mislila salatu da pravim sa njim, pa sam orah gurnula u pitu od crvenog luka...)
- 100g tofua
- šaka suvih kajsija
- so, maslinovo ulje, peršun
Kupus iseći na rezance. Pomešati začine, limunov sok i maslinovo ulje pa dobro izmešati sa isečenim kupusom.
Suve kajsije iseći na trakice.
Tofu kratko prokuvati pa iseći na kocke.
Umešati kajsije, tofu i kikiriki u dobro zauljen kupus.
Svi ga jako volimo, samo nisam nikad kombinirala s drugim namirnicama
ReplyDelete