Evo još jednog kolača sa neobičnom kombinacijom sastojaka koje svi volimo. Pravila sam ga za Ivoninu žurku pred odlazak na koledž. Nisam baš bila sva svoja - od mešavine radosti što mi dete odlazi na lepo mesto i tuge što odlazi. Pa nisam slikala... a odlično izgledaju parčići kad se iseku - vide se komadiči čokolade... i kikirikija... A i veoma je ukusan.
Potrebni sastojci:
Potrebni sastojci:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 50 g čokolade za kuvanje
- 50 g kikirikija
- 50 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma
Kikiriki malo prepeći u rerni ili u tiganju. Prohladiti ga i naseckati.
Čokoladu iseći na sitne kockice.
Suvo grožđe preliti rumom. Ukoliko ne volite rum, može se staviti i u konjak ili samo potopiti u toploj vodi oko 5 minuta. Ocediti ga i sa čokoladom i kikirikijem pomešati u brašno.
Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati postepeno šećer, stalno muteći, zatim dodati i ulje. Isključiti mikser, dodati brašno sa sastojcima, pa varjačom pažljivo izmešati.
Masu izručiti u kalup, koji je podmazan uljem i posut brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180°C.
Ohlađen komisbrot seći na tanke šnite.
Čokoladu iseći na sitne kockice.
Suvo grožđe preliti rumom. Ukoliko ne volite rum, može se staviti i u konjak ili samo potopiti u toploj vodi oko 5 minuta. Ocediti ga i sa čokoladom i kikirikijem pomešati u brašno.
Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati postepeno šećer, stalno muteći, zatim dodati i ulje. Isključiti mikser, dodati brašno sa sastojcima, pa varjačom pažljivo izmešati.
Masu izručiti u kalup, koji je podmazan uljem i posut brašnom.
Peći u zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180°C.
Ohlađen komisbrot seći na tanke šnite.
No comments:
Post a Comment