kad pitate dete šta bi želelo za nedeljni ručak, i ne dobijete Ne znam za odgovor, to se zove komunikacija!
i ponekad ovako izgleda: dva suštinski ista jela za jedan obrok
krem čorba od šampinjona i sos od istih
prave se baš lako... do pola posla čak u istoj šerpi...
dve glavice luka, dva paketa šampinjona - izdinstati na nekom ulju (palmino danas opet bilo pri ruci)
začinite (so, biber, neka zdravija varijanta 'Vegete'...)
pa posao podelite na dve šerpe:
No1. za krem čorbu:
- oko pola litre vode uskuvati
- umešatii dve pune kašike Gustina razmućenog u pola dl hladne vode
- dodati polovinu izdinstanih pečuraka (ne smetaju ni vrganji ili neke druge mirisnije šumske pečurke, mada nisu neophodne), koje ste izmiksali štapastim mikserom ili u blenderu
- začiniti po volji - danas dodala neku Provansalsku mešavinu začina... ispalo sasvim ok
- dodala sam i 2 kašike sojinog mleka u prahu, to čorbi da belju boju i malo kremastiju teksturu
- na 2 kašike ulja napraviti zapršku sa 2 kašike belog brašna
- dodati oko 2 dl tople vode, mešati da se ne zgrudva
- dodati izdinstane šampinjone
- začiniti po ukusu - malo peršunovog lista, recimo
poslužiti uz...(pusiti mašti na volju, ili ne - kao što danas nismo, samo smo ispekle krompir)