Wednesday, July 15, 2015

tikvice posute parmezanom



obožavam pohovane tikvice, posebno ako mi ih neko drugi sprema, jer kuvanje pored vrelog ulja po toplom letnjem danu, prosto pojede uživanje

ove se pripremaju u rerni












recept sam pronašla na ovom linku... pogledajte kako zanosno izgledaju, ko bi im odoleo



potrebni sastojci:
  • 4 tikvice
  • sveže mleveni biber
  • parmezan
  • so
  • malo ulja za premazivanje
  • svež peršunov list






seckani peršun se pomeša sa parmezanom i biberom

so i ne mora da se doda, parmezan je dovoljno slan već

tikvice se iseku na kolutove debljibe oko pola centimetra

prevažu se lagano uljem sa obe strane i poređaju po peki papiru

pospu se mešavinom parmezana, peršuna i začina i peku u rerni na 200 stepeni dok tikvice ne postanu hrskave




danas su poslužene sa patinim taratorom sa orasima










2 comments:

  1. Mmmmm Kato.Tikvice i tarator...hvala na receptu.

    ReplyDelete
  2. Obožavam tikvice na ovaj način, ja to kad počnem da jedem, ne mogu da se zaustavim.Prijatno:)))

    ReplyDelete