obožavam pohovane tikvice, posebno ako mi ih neko drugi sprema, jer kuvanje pored vrelog ulja po toplom letnjem danu, prosto pojede uživanje
ove se pripremaju u rerni
recept sam pronašla na ovom linku... pogledajte kako zanosno izgledaju, ko bi im odoleo
potrebni sastojci:
- 4 tikvice
- sveže mleveni biber
- parmezan
- so
- malo ulja za premazivanje
- svež peršunov list
so i ne mora da se doda, parmezan je dovoljno slan već
tikvice se iseku na kolutove debljibe oko pola centimetra
prevažu se lagano uljem sa obe strane i poređaju po peki papiru
pospu se mešavinom parmezana, peršuna i začina i peku u rerni na 200 stepeni dok tikvice ne postanu hrskave
danas su poslužene sa patinim taratorom sa orasima
Mmmmm Kato.Tikvice i tarator...hvala na receptu.
ReplyDeleteObožavam tikvice na ovaj način, ja to kad počnem da jedem, ne mogu da se zaustavim.Prijatno:)))
ReplyDelete