Mi baš volimo lignje. Ja najviše volim pohovane, i nikako, nikako ne uspevam da napravim dobre kod kuće. U poslednje vreme sve je manje restorana koji služe baš lepe lignje. Šteta.
Ovo je recept za toplu salatu od lignji i krompira. Zapravo se radi o glavnom jelu, samo ga valjda zbog sličnosti sa krompir salatom - a sličnost se svodi na to da ima kuvanog kormpira u njoj - zovu salatom.
Salata koja je divan ručak i odlična varijanta za kvalitetnu pripremu lignji kod kuće... dok ne naučim da ih ispohujem onako kako najviše volim.
potrebni sastojci:
Recept sam pronašla u knjizi Salate, autora Dragana Serafimovića, izdatoj 1987, i sasvim malo prepravila.
Lignje se iseku i dobro osuše, pa se bace na vrelo ulje da se kratko propeku.
Krompir se skuva u ljusci, ohladi, oljušti i iseče na kockice.
Sok od limuna, maslinovo ulje, začini i krastavčići isečeni na sitne kockice i sitno seckan beli luk se promešaju. Doda se isitnjen peršun, pa se sve lagano umeša sa lignjama.
Doda se krompir i pažljivo promeša.Služi se toplo.
Ovo je recept za toplu salatu od lignji i krompira. Zapravo se radi o glavnom jelu, samo ga valjda zbog sličnosti sa krompir salatom - a sličnost se svodi na to da ima kuvanog kormpira u njoj - zovu salatom.
Salata koja je divan ručak i odlična varijanta za kvalitetnu pripremu lignji kod kuće... dok ne naučim da ih ispohujem onako kako najviše volim.
potrebni sastojci:
- 1 kg očišćenih lignji
- pola kg krompira
- nekoliko čenova belog luka
- pola veze peršuna
- nekoliko kiselih krastavčića
- sok od pola limuna
- 1 dl maslinovog ulja
- so, biber
Recept sam pronašla u knjizi Salate, autora Dragana Serafimovića, izdatoj 1987, i sasvim malo prepravila.
Lignje se iseku i dobro osuše, pa se bace na vrelo ulje da se kratko propeku.
Krompir se skuva u ljusci, ohladi, oljušti i iseče na kockice.
Sok od limuna, maslinovo ulje, začini i krastavčići isečeni na sitne kockice i sitno seckan beli luk se promešaju. Doda se isitnjen peršun, pa se sve lagano umeša sa lignjama.
Doda se krompir i pažljivo promeša.Služi se toplo.
No comments:
Post a Comment