Topla salata ili prilog uz meso, čarobne jesenje kombinacije boja i divnog ukusa. Namirnice koje su nam lako dostupne, a ne kombinujemo ih često. Recept je sa sajta Simply Recipes.
potrebno je:
- 4 šolje bundeve isečene na kockice ivice oko 1cm
- kašika maslinovog ulja
- kašika aćeta balsamika
- pola kašikice soli
- prstohvat bibera
- na kolutove isečen poveći crveni luk (oko 2 šolje)
- 3 čena belog luka
- 6 šolja iseckanoh listova kelja
- 1/3 šolje suvih brusnica
- 1/2 šolje oraha
- 2 kašike maslinovog uja
- so i biber
Bundeva se iseče na kockice, pomeša sa maslinovim uljem, balzamikom i začinima i ispeče u rerni na 200C, toliko da joj ivice porumene.
Bundeva se može ispeći i unapred, ali, pošto je za preporuku da se jelo toplo odmah servira, pred kraj pečenja bundeve, valja staviti isečen luk da se prži u dubljem tiganju.
Luk pržiti na jakoj vatri sa puno mešanja oko pet minuta, dodati beli luk, pa ga pržiti još koji minut.
Preliti basamikom, uz mešanje, pa usuti kelj isečen na trake.
Pržiti dok kelj ne omekša. ne treba da bude previše mekan.
Ubaciti bundevu, brusnice i orahe i promešati. Začiniti po ukusu.
No comments:
Post a Comment