Danas je opet dan za ugljene hidrate - dakle testo sa povrćem. Plus bi moglo: neka supica, plus neka salatica i neko varivo - tako bi trebalo... samo pomerena nekim, ali baš nepotrebnim glupostima, nisam imala snage za nabavku...
U frižideru - naravno brokoli i malo luka. A taman sam objavila hrpu recepata sa brokolijem, jer se završio krug kuvarigrice Ajme koliko nas je... kome sam bila domaćica - ali, pa šta. Brokoli uvek može još na neki način. Krenula sam da napravim Petrinu pitu koja me mami otkako mi ju je poslala, samo baš nije bio dan, ko što rekoh - sve se nešto izmicalo. Ionako nevična testu ovo je baš krenulo naopako. Ne sećam se kad je poslednji put nešto od hrane završilo u kanti... e pa ovo testo jeste... što je uzrokovalo kašnjenje na posao i tako još nešto gluposti - nije mi baš bio dan, kao što rekoh. A ručak se morao pripremiti, i bio je pripremljen... i bio je sasvim ukusan.
Evo ga: mix fila od Petrine pite i testa za posnu proju, pa sve u gusanom tiganju - rekoh vam: sasvim dobar lagani ručak.
Sastojci:
- 100 g palente
- 100 g belog brašna
- 80 ml maslinovog ulja
- 200 ml tople vode
- 1 prašak za pecivo
- pola kašikice soli
- dva crvena luka
- pola kese smrznutog brokolija
- maslinovo ulje - još kašika, dve
- aćeto balzamiko
Rernu zagrejati na 200°C.
Pomešati brašna sa solju i praškom za pecivo.
Dodati ulje i vodu, dobro izmešati - recimo viljuškom. Izliti u blago nauljen tiganj.
Brokoli kratko prokuvati na pari.
Luk iseći na rezance i dinstati na ulju, na jačoj vatri do ivice da zagori, ali paziti da ne pregori - uz često mešenje, pa uliti kašiku aćeta, posoliti i pobiberiti.
Preko izlivene smese brašna, u tiganj preliti pržen luk, pa preko toga kuvan brokoli. Staviti u rernu da se zapeče. Za oko pola sata je gotovo.
Divan recept! ♥ Brokoli i karamelisan luk obožavam, pa je ova proja skroz po mom ukusu!
ReplyDeleteProja izgleda fantastično.Voplimo brokoli i pravimo svašta pod njega ali eto proju još nikad.Hvaal
ReplyDeleteEto, ii meni se sasvim slučajno desilo da ovo iskombinujem...drago mi je da ti se svidelo.
ReplyDelete