Ovo je recept iz moje sveske - kupusare sa receptima. Čudom nema datum kad sam ga prvi put pravila, ali jeste matoriji od bar dvoje moje dece...
Ovo se jelo pravi kad želite nešto sa mesom, ali ne sa puno mesa. Zove se puding, a možda je bolji opis: velika, prozračna - lagana mesna ćufta...
Potrebni sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 luk, sitno iseckan
- 200 g šampinjona
- 3 kašike masti
- 4 jajeta
Zagrejati kašiku masti, dodati luk, meso, biber, peršunov list i kratko propržiti.
U drugoj posudi izdinstati šampinjone na kašici masti.
Pomešati te dve smese.
Treću kašiku masti umutiti sa 4 žumanca, pa dodati u meso i pečurke.
Ulupati sneg od 4 belanca, umešati u njega 2 kašike brašna, pa i to dodati mesu i pečurkama.
Kalup namastiti, posuti prezlama i izliti smesu.
Peći oko sat vremena, na oko 180° C.
Danas smo je jeli sa kuštravim krompirom (kad se krompir iseće mašinicim za zoodles tj. na rezance, malo naulji i posoli, pa peče u rerni dobije se kuštrava verzija svima omiljnog pečenog krompira). Ide savršeno i uz raznorazne druge priloge - pire, rižu, krompiraču, grilovano povrće...
Peći oko sat vremena, na oko 180° C.
Danas smo je jeli sa kuštravim krompirom (kad se krompir iseće mašinicim za zoodles tj. na rezance, malo naulji i posoli, pa peče u rerni dobije se kuštrava verzija svima omiljnog pečenog krompira). Ide savršeno i uz raznorazne druge priloge - pire, rižu, krompiraču, grilovano povrće...
Zanimljivo izgleda.
ReplyDelete