Saturday, July 7, 2018

tikvice & kukuruz


Znate ono kad je frižider dobrano ispražnjen, mrzi vas da mrdnete od kuće, a očekuje se da skuvate nekakav ručak? Srećom, dete koje je na proputovanju kroz sopstveni dom, nije zahtevno. A ono najmanje, koje je već više meseci vegan i samoj sebi kuva, srećna je što sam ukoračila konačno ponovo u kuhinju koju je ona osvojila. Ako se iko pita što me nema u blogosferi, to je jedan od razloga.




Iskreno, nisam se nadala da ću naći jelo koje se može napraviti od to nešto malo sastojaka koje smo imale u frižideru, ali već smo svi shvatili da je internet čaroban, zar ne?




A da ga nema, teško da bih se ikada setila da kombinujem tikvice sa kukuruzom. A teško da iko ima ima manjak tikvica, ili kukuruza, u frižideru. Makar ih ja uvek imam. Samo nemam naviku da ih kombinujem. E sad, čudno je to što je jedan od meni najdražih recepata na blogu, takođe od te kombinacije, a zbog navike koju nemam(o), smetnem s uma čak i svoju najdražu pitu. Ovu bih naviku svakako mogla promeniti lako, jer je i ovo baš fino jelo.




Potrebni sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 4 tikvice, isečene na komade veličine zalogaja
  • 1 šolja kukuruza šećerca
  • 1/4 kašikice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašikice suvog origana
  • 1/4 kašikice suvog timijana
  • so i biber po ukusu
  • sok od limuna
  • 2 kašike Parmezana




Zagrejati maslinovo ulje, dodati u njega iseckani beli luk i dinstati ga oko minut.

Dodati tikvice, kukuruz, začine i dinstati dok tikvice ne budu gotove. Začiniti solju i biberom. Umešati limunov sok i posuti Parmezanom - voilà.

No comments:

Post a Comment