Dve trule banane i pola sata - to i nekoliko sastojaka koje uvek imamo u kuhinji, je sve što vam je potrebno da ovim kolačem zamirišete kuću.
Savršeno za razbuđivanje ukućana nedeljom.

Ova vrsta kolača veoma je popularna u Americi. Ameri izgleda ne vole komplikacije, ovo je em exra-lako za pripremu, em mirisno a i poprilično ukusno.

Od kad sam uložila u silikonski kalup za kuglof, i izgleda savršeno.
Potrebni sastojci:
- dve - tri trule banane
- 1/3 šolje rastopljenog putera
- 1 šolja, ili manje šećera
- 1 jaje
- 1 kafena kačičica ekstrakta vanile
- 1 kafena kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 i po šolja brašna
Banane se izgnječe, jaje umuti, i sve ostalo se smućka sa njima i izlije u kalup.
Peče se na 175 stepeni oko sat vremena.
Mogu de dodati brusnice ili suvo grožđe, ili bilo šta od orašastih plodova, ali ne mora baš ništa, odličan je i ovako.
može se ista smesa peći i u silikonskim manjim modlama
No comments:
Post a Comment