obično tikvice punimo kao paprike
sa jakim crvenim umakom
ovo je nešto elegantnija varijanta
primerenija ranom letu
i suptilnom ukusu tikvica
potrebno je:
pileće belo meso od jednog pileta
jedan luk
nekoliko tikvica za punjenje
dva - tri veća krompira
peršunov list
šampinjoni - oko 200 grama
a za bešemel:
mleko, oko pola litre
par kašika belog brašna
grudva margarina
muškatni oraščić
luk i šampinjone prodinstati, a piletinu iseći na kockice
izdubiti tikvice
iseći meso iz tikvica na kockice i sa piletinom, dodati da se dinsta sa lukom i šampinjonima
dinstati dok ne ispari višak tečnosti
začiniti po ukusu
danas sam dodala pregršt svežeg peršuna
oljuštiti krompir i narendati na dno vatrostalne posude
posoliti, eventualno začiniti još nečim
imala sam puno peruški mladog luka, pa sam to dodala
rasporediti krompir po dnu vatrostalne posude i na to ređati tikvice
napuniti ih nadevom
zaliti sve bešemelom i gurnuti u rernu
u bešemel sam danas dodala provansalsku mešavinu začinskih trava, kupovnu, na žalost
mešavina svežih začina bila bi, naravno, mnogo bolja
posle pola sata, izgledalo je ovako:
Ovaj post šaljem Mariji koja piše divan blog Mirisna teka, i koja je kao domaćica kuvarigrice Ajme koliko nas je..., ovog meseca izabrala muškatni orah za temu igre.
No comments:
Post a Comment