jelo kojim se snalazim kad treba napraviti nešto na brzinu
ukusno i lako za pripremu i uvek uspeva
krem čorba, tj potaž, može od čega god hoćete, kombinacije su bezbrojne, način pripreme isti za svaku
Ksenija danas kreće na dugo očekivano putovanje, nervozna je od jutros, iako je tata obećao da će se krenuti u podne; sendviči su napravljeni, za doručak palenta, očekuje se večera negde na pola puta do Azurne obale, dakle ručak nije potreban... ali... uvek ima ali... čekanje se produžilo...vredelo bi ipak nešto spremiti
-da napravi mama čorbicu? ima u zamrzivaču graška, karfiola i jedan celer...?
-može, nemoj celer, prejak mu je ukus
postupak je jednostavan: grašak i karfiol se stave u eksrpres lonac, začine i skuvaju
...pa se procede u veću činiju
u proceđenu supicu doda se gustin rastvoren u malo hladne vode
povrće se izblenda u bledneru i vrati u supicu, dodatno začini i to je to
može da se jede i tako, Ksenija voli bez dodataka
a dodati možete... pa pustite mašti na volju...
danas bilo ovo:
jedan luk
kašika goji bobica
dve stabljike od celera
na malo putera izdinstati gore navedene sastojke, stabljike celera i luk naseckati na sitno
dinstati dok luk ne potamni i postane slatkast
goji već sam po sebi malo sladi
a celer doda svoju specifičnu aromu i hrskavost
kašiku-dve ove mešavine dodati u čorbu
sa parčetom fete ...