obožavam ovaj kolač!
kad god ga poslužim, izazovem buru iznenađenja zbog neočekivano dobrog slaganja ukusa šljiva i kokosa
dok se ne proba, ne vredi pričati
potrebni sastojci:
za donju koru
- 200 putera
- 100 šećera
- 2 vanil šečera
- 3 jajeta
- 250 g belog brašna
- 1/2 praška za pecivo
za gornji voćno-kokosni sloj:
- 750 g šljiva
- 5 belanaca
- prstohvat soli
- 2 vanil šećera
- 200 g šećera
- malo ruma
- 100 kokosovog brašna
Maslac, šećer, vanil šećer i jaja umutiti u kremastu smesu, pa u nju, kašiku po kašiku dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo. Izliti u posudu za pečenje.
Belanca ovlaš posoliti i ulupati u čvrst sneg, lagano dodajući smesu šećera i vanil šećera i nekoliko kapi ruma. Umešati kokos, pa preliti preko prvog sloja.
U sneg od belanaca zabosti šljive sečene na četvrtine i gurnuti u prethodno zagrejanu rernu da se peče.
Prijatno! Nikada ne govorim od čega je kolač, i svaki put uživam u iskrenom oduševljenju onih koji da probaju - koliko se dobro šljive slažu sa kokosom.
.