Iscrpljujući jesenji petak, jutro hladno, oko podne pretoplo, večeri sveže, a posla koliko voliš - novi đaci, neke neobično drage i nasmejane nove kolege... Lepo, zapravo divno u ovoj našoj sve učmalijoj svakodnevici, ali me i umorilo... taman sam za gustu čorbu, baš brze domaće hlepčiće i dobru knjigu... počinje vikend!
Potrebni sastojci:
- par kašika putera
- manji luk, iseckan na sitno
- četvrt šolje brašna
- 2 šolje pavlake za kuvanje
- 2 šolje pileće supe
- 3 šolje cvetova brokolija
- šolja šargarepe isečene na prutiće, što bi rekli: Žilijen
- 2 šolje topljivog sira
- so, biber i malo muškatnog oraščića
Izdinstati luk na malo putera.
Na nekoliko kašika putera propržiti brašno, i uliti pavlaku za kuvanje, mešajući neprestano. Dodati pileću supu i ostaviti da se krčka desetak minuta.
Dodati brokoli, šargarepu i dinstani luk.
Kuvati na laganoj vatri dvadesetak minuta.
Izdvojiti jednu šolju povrća i izmiksati u blenderu, pa vratiti u čorbu, tako se dobije kremastija struktura i nešto zelenkastija boja čorbe.