Sunday, October 4, 2015

kokosovo mleko i tofu u čorbi od bundeve


S jeseni se moja kuhinja pretvori u manufakturu za preradu bundeve, samo za naše, oduvek povelike potrebe za čorbom od bundeve.

Danas sam, inspirisana receptom na sajtu The Kitchn, probala varijantu te čorbe sa kokosovim mlekom, belim lukom, krompirom i tofuom, koja je odmah opasno ugrozila primat 'obične'.







Parče tofua se isecka na kockice, koje se posole i  poulje maslinovim uljem i griluju da porumene sa svih strana.



3 čena belog luka sam samlela u blenderu sa pola konzerve  kokosovog mleka i dodala jednoj litri čorbe od bundeve. Jedan veliki kuvani krompir sam isekla na kockice, ubacila ga u čorbu sa tofuom i svim maslinovim uljem na kome se pržio tofu, dodala malo suvog prešuna i dobila prekrasnu čorbu. 

Ukus se zapravo ne može prepričati: bundevast, belolučast, slatkast od kokosovog mleka, umiren neutralnim tofuom i krompirom - ako umete da zamislite. Veoma pikantno.