Mora da smo kroz godine u kojima pravimo u kući ovu čorbu skuvali punu prikolicu bundeva. Veoma je jednostavna za pripremu, ako imate sreće da vam neko iseče bundevu na kockice...
Najjednostavnija čorba koja postoji, faktički bebi hrana, ukusna onima koji je vole, greje, grli, otklanja jezu, hrani... sve u jednom.
Sastojci:
- bundeva iseckana na kockice, oko kilogram
- luk sitno iseckan
- dve kašike gustina
- so, biber, peršunov list
opciono:
- koja šargarepa
- djumbir, svež ili u prahu
Luk se izdinsta, doda mu se bundeva, malo prodinsta i sve se dobro raskuva. Obično pristavim ovu čorbu vikendom ujutro, stavim u ekspres lonac i zaboravim na najtišoj vatri.
Kad dođe na red da se pripremi čorba - kad miris inspiriše decu za zapitkivanja: kad će biti gotovo? - procedim tečnost u činiju za supu, umutim dve kašike gustina sa malo hladne vode i dodam u tu tečnost da se polako raskuva.
U medjuvremenu u blenderu sameljem skuvano povrće i vratim u čorbu. I to je to... sve ostalo je dodatak koji može, ali ne mora, već ovako je baš ukusna.