Kupila sam pasirani kesten u Efedri, divnoj prodavnici zdrave hrane u Prvomajskoj u Zemunu, jer mi se jelo nešto od kestena. Kupila sam i svež kesten na pijaci, ali smo njega smazali odmah. Ove jeseni želim da jedemo kestenje mnogo, mnogo više nego pre. Našla sam more recepata, a ovaj sa Coolinarike je prvi došao na red, jer je najlakši za pripremu.
Ovo su sasvim jednostavni mafini savršene strukture, odličnog ukusa i zanosnog mirisa.
Potrebni sastojci:
Rernu zagrejati na 180C.
Kalupe za mafine podmazati.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri i ostaviti sa strane da se prohladi.
Puter penasto umutite mikserom, dodajte so i šećer i mutite dok se šećer ne otopi, za šta će trebati nekoliko minuta na najvećem broju obrtaja.
Dodajte jaja i mutite dok smesa ne posvetli, pa umešajte kesten, med, čokoladu, mleko i rum. Prosejano brašno dodajte na kraju i polako promešajte da se sve poveže.
Razlijte smesu u kalupe i pecite oko 20 minuta.
Ovo su sasvim jednostavni mafini savršene strukture, odličnog ukusa i zanosnog mirisa.
Potrebni sastojci:
- 200g putera
- 150g šećera
- prstohvat soli
- 150 g tamne čokolade
- 3 jajeta
- 250g pasiranog kestena
- 3 kašike mleka
- 1 kašika meda
- 1 kašika arome ruma
- 125g brašna
Rernu zagrejati na 180C.
Kalupe za mafine podmazati.
Čokoladu otopiti na laganoj vatri i ostaviti sa strane da se prohladi.
Puter penasto umutite mikserom, dodajte so i šećer i mutite dok se šećer ne otopi, za šta će trebati nekoliko minuta na najvećem broju obrtaja.
Dodajte jaja i mutite dok smesa ne posvetli, pa umešajte kesten, med, čokoladu, mleko i rum. Prosejano brašno dodajte na kraju i polako promešajte da se sve poveže.
Razlijte smesu u kalupe i pecite oko 20 minuta.
No comments:
Post a Comment