Kada se ukombinuju radni dan za koji nisam ni pripremila niti isplanirala ručak unapred i neka zima koja se polako uvlači u sve, posebno ako se ne obučeš po termometru već po utisku da je veoma sunčano, što za sreću i jeste bilo deo dana... dobije se brzo jelo sa kupovnim njokama za ručak u večernjem terminu.
Recept za njoke sa pečurkama, zanosnog mirisa sam malo promenila, i pojačala šakom mlevenog mesa. Nije loše ispalo, mada može i bez mesa.
Potrebni sastojci:
Rastopiti puter i maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodati beli luk, vlašac i mleveno meso i dinstati nekoliko minuta. Dodati timijan i pečurke i dinstati dok pečurke ne omekšaju.
Usuti supu od povrća i kad uskuva, dodati pavlaku za kuvanje. Krčkati par minuta, umešati rastvoreni gustin i još malo mešati na srednjoj vatri dok sos ne postane gust.
U lonac vrele vode staviti njoke da se skuvaju. Kako isplivavaju, (a to će uraditi za oko 3 minuta) dodati ih u sos.
Umešati parmezan, začiniti po ukusu. Posuti vlašcem.
Recept za njoke sa pečurkama, zanosnog mirisa sam malo promenila, i pojačala šakom mlevenog mesa. Nije loše ispalo, mada može i bez mesa.
Potrebni sastojci:
- šolja mlevenog mesa
- 4 šolje naseckanih šampinjona
- 1 šolja natopljenih i iseckanih vrganja
- pola šolje pavlake za kuvanje
- 2 šolje supe od povrća ili vode u kojoj su se natapili vrganji
- kašika gustina razmućena u malo hladne vode
- kašika vlašca
- kašikica suvog timijana
- pola šolje rendanog parmezana
- 3 čena mlevenog belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- soli i bibera po ukusu
Rastopiti puter i maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodati beli luk, vlašac i mleveno meso i dinstati nekoliko minuta. Dodati timijan i pečurke i dinstati dok pečurke ne omekšaju.
Usuti supu od povrća i kad uskuva, dodati pavlaku za kuvanje. Krčkati par minuta, umešati rastvoreni gustin i još malo mešati na srednjoj vatri dok sos ne postane gust.
U lonac vrele vode staviti njoke da se skuvaju. Kako isplivavaju, (a to će uraditi za oko 3 minuta) dodati ih u sos.
Umešati parmezan, začiniti po ukusu. Posuti vlašcem.
No comments:
Post a Comment