Danas sam se odlučila za kombinaciju oslića, boranije i pečuraka...
Potrebni sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 1 šolja pirinča
- 150 g boranije
- 4 kašike putera
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 2 šolje šampinjona isečenih na četvrtine
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 1 kašika peršunovog lista
- soli i bibera po ukusu
- 500g fileta oslića
- malo brašna
- malo ulja za prženje
Rižu skuvajte, jaja takođe.
Ohladite jaja i oljuštite.
Filete oslića posolite, uvaljajte u brašno i lagano propržite.
Boraniju skuvajte, tako da ostane hrskava. Procedite, prelijte je hladnom vodom i procedite ponovo.
Rastopite puter u povećem tiganju, propržite luk i pečurke.
Procedite pirinač i ubacite u dinstane pečurke. Dodajte boraniju pa sve pirjajte na laganoj vatri par minuta.
Umešajte pavlaku za kuvanje i peršun.
Jaja isecite na četvrtine, pa sa ribom dodajte u jelo.
Poslužite odmah.
No comments:
Post a Comment