Monday, November 23, 2015

dimljeni tofu & lignje


Kupila sam u nekom momentu to divno parče dimnjenog tofua, pa sam skoro sasvim zaboravila na njega. Obično kupujem samo običan tofu, za miso supu ili pirinač koji Ivona obožava. Dimljeni je pikantniji, jačeg ukusa i tvrđi. Super se složio sa lignjama u ovom brzo pripremljenom ručku -  u 'prste da poližeš' stilu. Uživale smo u nenadanoj gozbi u sred radne nedelje.




potrebni sastojci:


  • jedan manji brokoli
  • dve šargarepe
  • pola kile očišćenih lignji
  • 200g dimljenog tofua 
  • 200 g kupusa isečenog na rezance, kao za salatu
  • 2 kašike gustina
  • tamarija po ukusu
  • so i biber
  • 2 kašike ulja koje podnosi visoke temperature, recimo palminog





Tofu iseći na kockice.
Cvetiće brokolija odvojiti od stabljika, i stabljike iseckati na tanje režnjeve.
















Šargarepu iseći na kolutove.
U wok na malo ulja staviti da se pirjaju stabljike brokolija i šargarepa, pa im posle par minuta dodati kupus. Često mešati.











Kad stabljike brokolija dobro omekšaju, dodati tofu i cvetiće brokolija i često mešati. Na kraju dodati i lignje isečene na kolutove.









Pirjati nekoliko minuta, tek da lignje promene boju.

U malo hladne vode umešati gustin, dodati tamarija oko pola decilitra i oko dva decilitra tople vode.

Uliti u wok i mešati dok se sos ne zgusne.

Poslužiti sa kuvanom rižom i kupus salatom obilno posutom susamom.









No comments:

Post a Comment