Baš ti je uspeo paprikaš danas - eto komplimenta, uz svu prateću ushićenu mljackajuću komunikaciju. Počesto to baš tako bude, što manje se trudite, to bolje ispadne. I u kuvanju i u životu uopšte.
Potrebno je :
- 700 g mesa isečenog na kockice, onog koje volite, a danas u našem loncu bila junetina
- 6-7 većih krompira
- 2 kašikice gustina
- 3 kašikice aleve paprike, ja koristim samo slatku, jer tako volimo, može se dodati i ljuta
- 1 paprika isečena na kockice
- 3 veća luka isečena na režnjeve
- kašika začina od mlevenog povrća, bez aditiva
- šaka suvog peršuna
- so, biber
- kašika neke masnoće, koristila sam palmino ulje
U ekspres loncu, na ulju dobro udinstate luk i papriku. Dodate meso, mešate ga dok se ne proprži sa svih strana, ulijete vode taman da ogrezne i poklopite lonac. Kad prošišti, smanjite vatru i krčkate bar sat vremena.
Krompir oljuštit i isečete na četvrtine, pa ubacite u dinstano meso. Dodate vrele vode ako je potrebno. U šolji hladne vode izmešate gustin, alevu papriku, so, biber i začin od mlevenog povrća, pa dodate u jelo sa šakom suvog peršuna. Opet zatvorite ekspres lonac i kuvate dok se krompir ne skuva.
No comments:
Post a Comment