Friday, November 6, 2015

paprikaš za čas



Pravi paprikaš i gulaš zahtevaju posvećenost koju su imale domaćice starog kova. Jednom ću možda imati vremena za toliko seckanja i dinstanja. Sada je ovako, na brzaka, u pauzama pripreme za odlazak na posao. Ali kad se vratite, ako ga ostane - odagnaće sav stres zarađen usput.

Baš ti je uspeo paprikaš danas - eto komplimenta, uz svu prateću ushićenu mljackajuću komunikaciju. Počesto to baš tako bude, što manje se trudite, to bolje ispadne. I u kuvanju i u životu uopšte.




Potrebno je :

  • 700 g mesa isečenog na kockice, onog koje volite, a danas u našem loncu bila junetina
  • 6-7 većih krompira
  • 2 kašikice gustina
  • 3 kašikice aleve paprike, ja koristim samo slatku, jer tako volimo, može se dodati i ljuta
  • 1 paprika isečena na kockice
  • 3 veća luka isečena na režnjeve
  • kašika začina od mlevenog povrća, bez aditiva
  • šaka suvog peršuna
  • so, biber
  • kašika neke masnoće, koristila sam palmino ulje

U ekspres loncu, na ulju dobro udinstate luk i papriku. Dodate meso, mešate ga dok se ne proprži sa svih strana, ulijete vode taman da ogrezne i poklopite lonac. Kad prošišti, smanjite vatru i krčkate bar sat vremena.

Krompir oljuštit i isečete na četvrtine, pa ubacite u dinstano meso. Dodate vrele vode ako je potrebno. U šolji hladne vode izmešate gustin, alevu papriku, so, biber i začin od mlevenog povrća, pa dodate u jelo sa šakom suvog peršuna. Opet zatvorite ekspres lonac i kuvate dok se krompir ne skuva.








No comments:

Post a Comment