Još jedna čorba od bundeve i još jedna ideja sa izvrsnog bloga Simply Recipes, jer čorbu od bundeve svi volimo, a ja volim da eksperimentišem sa ukusima, ne nailazeći baš svaki put na odobravanje... Šta ću, pomalo mi je (a i poviše) dosadilo da kuvam jedno te isto. Za sve ove godine zasigurno je oveća njiva bundeva završila u našem loncu, uvek na isti način - ili u bundevari ili u sasvim običnoj čorbi od bundeva... ovaj put joj dodajem malo jabuka i celera. Pomljackana je u slast, znači ova je varijanta odobrena.
Potrebni sastojci:
- šolja i po seckanog luka
- šolja seckanog celera
- šolja kockica šargarepe
- 2 kašike putera
- 6 šolja seckane bundeve
- šolja kockica od zelene, kisele jabuke
- 2 kašike suvog peršuna
- 3 šolje pilećeg bujona
- prstohvat muškatnog oraščića, cimeta, ljute paprike i bibera
- soli po ukusu
Luk, šararepu i celer dinstamo na puteru na osrednjoj vatri dok ne omekšaju. Trebaće oko 5 minuta. Kad povrće počne da tamni, smanjiti vatru.
Dodati bundevu, jabuke, peršun i bujon (ili ubacite kocke za supu i malo više vode, ako - kao ja - nemate pri ruci nemate domaće pileće supice) i zagrevati dok ne uskuva. Smanjiti vatru i krčkati oko pola sata.
Kad procenite da su svi sastijci skuvani, izmiksajte ili štapastim mikserom ili u blenderu, dodajte u malo hladne vode rastvorenog gustina, ukoliko želite gušću čorbu. Začinite muškatnim oraščićem, cimetom, ljutom paprikom i biberom.
Ti si ko ja...isto mi dosadno stalno te isto, super dodatak, probat ću.
ReplyDeleteveganski recept sa pilecom supom :(
ReplyDeleteOps...recept pisan pre nego mi je ćerka postala vegan, kad sam još ponekad koristila pileću supu u kocki... naravno, pileću supu valja preskočiti... zameniti posnom, ili prosto samo solju i kojim začinom po volji...
Delete