Friday, June 17, 2016

musaka od liganja



Tolike godine pripremam lignje za porodicu i nikada mi nije palo na pamet da ih pripremim ovako. Ne znam kako se to desilo, a toliko je jednostavno i tako lepo miriše dok se peče i toooliko je ukusno...




Ovaj su recept u svojoj knjizi, Sočni kuvar dva debela novinara, objavili Mihajlo Mika Dajmak i Miloš Miša Lazić.





Potrebni sastojci ( u mojoj varijanti):


  • pola kg liganja
  • 750 g krompira
  • pola šolje maslinovog ulja
  • so, mleveni začin od povrća, peršunov list, biber



Rernu ugrejati na 200°C.

Krompir iseći na ploške.

Lignje iseći na kolutove.

Sa malo maslinovog ulja namazati dno vatrostalne zdele. U ostatak maslinovog ulja umešati začine.

Ređati red krompira, red liganja prelivenih mešavinom ulja i začina, dok ima materijala. Poslednji treba da bude red krompira.

Peći poklopljeno dok krompir ne bude gotov, pa otklopiti i pustiti da se zapeče dok krompir ne porumeni.












No comments:

Post a Comment