Tolike godine pripremam lignje za porodicu i nikada mi nije palo na pamet da ih pripremim ovako. Ne znam kako se to desilo, a toliko je jednostavno i tako lepo miriše dok se peče i toooliko je ukusno...
Ovaj su recept u svojoj knjizi, Sočni kuvar dva debela novinara, objavili Mihajlo Mika Dajmak i Miloš Miša Lazić.
Potrebni sastojci ( u mojoj varijanti):
- pola kg liganja
- 750 g krompira
- pola šolje maslinovog ulja
- so, mleveni začin od povrća, peršunov list, biber
Rernu ugrejati na 200°C.
Krompir iseći na ploške.
Lignje iseći na kolutove.
Sa malo maslinovog ulja namazati dno vatrostalne zdele. U ostatak maslinovog ulja umešati začine.
Ređati red krompira, red liganja prelivenih mešavinom ulja i začina, dok ima materijala. Poslednji treba da bude red krompira.
Peći poklopljeno dok krompir ne bude gotov, pa otklopiti i pustiti da se zapeče dok krompir ne porumeni.
No comments:
Post a Comment