Tuesday, June 14, 2016

mafini sa pomorandžom




Mafini koji su napravljeni prema receptu za kocke od narandže koji sam pronašla na sajtu za glamurozne domaćice. Deo njih je trebalo da ponesem na proslavu  godišnjice Udruženja 'Helinger' koje se bavi porodičnim rasporedom po metodi Berta Helingera, tj porodičnim konstelacijama ili Poretkom ljubavi - mojim velikim zanosom već skoro dvadeset godina. Nisam. Ponela. Niti otišla. Iskrslo je nešto drugo, sasvim nenadano. Tako to biva... kad se previše sniva... (a ni ne marim za autora nešto baš, samo se vrti prastara melodija,...)








Ovaj jun donosi puno iskušenja, raznoraznih - doneo je dve mature i iščekuje se diplomski, ali i velike odluke šta i gde će se studirati i koja će se škola pohađati sledećih 4 godine... sve tako velike stvari smeštene u jedan mesec, tako da nemam snage za veće kulinarske izlete - a toliki recepti čekaju... ovaj je danas izabran jer se Kseniji najviše svidela slika, a meni jednostavnost pripreme.




Potrebni sastojci:




  • 3 pomorandže
  • 3 jajeta
  • 300 g šećera
  • 250 g brašna
  • 100 g otopljenog putera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer






  • Rernu zagrejati na 180°C.

    Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati otopljeni puter i sve dobro izmiksati.

    Brašno prosejati, pomešati sa praškom za pecivo i vanil šećerom.

    Pomešati suve i mokre sastojke i u tu smesu dodati oguljene pomorandže izmiksane u bledneru.


    Izliti smesu u podmazane kalupe za mafine i peći oko pola sata.



    Ovi su mafini izuzetno laki za pripremu, recimo lakši od palačinki svakako, makar za mene. Testo je pomalo retko, možda bi trebalo dodati brašna, mrvicu samo. Ili smanjiti sok od pomorandže, ali to ne bih, jer bi tada ukus postao neutralan. Nije im loš ukus, mada smo se jednoglasno složile da su oni koje sam pravila sa maslinovim uljem i Grand Marnijeom podosta bolji...











    No comments:

    Post a Comment