Thursday, June 30, 2016

pileća džigerica sa šampinjonima



Nešto drugačiji način od onog na koji obično pripremam džigericu - najčešće u pilavu ili restovanu na luku, ako je ne prepržim samo na maslacu ili ne smestim u paštetu... ili se ne igram sa slatkastim ukusom voća... Dobro... jasno je, volim džigericu.

Ovo se jelo pravi od sastojaka koje uglavnom imamo u frižideru - malo šampinjona, luka, paradajza i vina. Pravi se brzo i idealno je za lagani ručak. Izvrsno se složilo uz posni pire krompir. A cvetići muškatle koje je nevreme oborilo na terasi, tu su samo da razvesele sliku jela koje je mnogo ukusnije od onoga što fotografija ume da pokaže.










Potrebno je:

  • 1/2 kg pileće džigerice
  • 350 g šampinjona
  • 2 luka
  • 2 češnja belog luka
  • 120 ml soka od paradajza
  • nekoliko kašika putera
  • 80 ml belog vina
  • šolja belog brašna
  • kašika aleve paprike
  • so, biber, začin od mlevenog povrća

Džigericu oprati, ocediti i prosušiti, pa uvaljati u mešavinu brašna i aleve paprike.

Na malo putera izdinstati isekani luk i beli luk, pa dodati šampinjone sečene na listiće i dinstati ih dok voda ne ispari.

U teflonskom tiganju, na malo putera pržiti džigericu na umerenoj vatri dok ne porumeni sa svih strana.


Kada je džigerica gotova, dodati je u mešavinu luka i šampinjona, preliti paradajzom i vinom, i sve krčkati desetak minuta na laganoj vatri. Pred kraj začiniti po ukusu.











No comments:

Post a Comment