Nešto drugačiji način od onog na koji obično pripremam džigericu - najčešće u pilavu ili restovanu na luku, ako je ne prepržim samo na maslacu ili ne smestim u paštetu... ili se ne igram sa slatkastim ukusom voća... Dobro... jasno je, volim džigericu.
Ovo se jelo pravi od sastojaka koje uglavnom imamo u frižideru - malo šampinjona, luka, paradajza i vina. Pravi se brzo i idealno je za lagani ručak. Izvrsno se složilo uz posni pire krompir. A cvetići muškatle koje je nevreme oborilo na terasi, tu su samo da razvesele sliku jela koje je mnogo ukusnije od onoga što fotografija ume da pokaže.
Potrebno je:
- 1/2 kg pileće džigerice
- 350 g šampinjona
- 2 luka
- 2 češnja belog luka
- 120 ml soka od paradajza
- nekoliko kašika putera
- 80 ml belog vina
- šolja belog brašna
- kašika aleve paprike
- so, biber, začin od mlevenog povrća
Džigericu oprati, ocediti i prosušiti, pa uvaljati u mešavinu brašna i aleve paprike.
Na malo putera izdinstati isekani luk i beli luk, pa dodati šampinjone sečene na listiće i dinstati ih dok voda ne ispari.
U teflonskom tiganju, na malo putera pržiti džigericu na umerenoj vatri dok ne porumeni sa svih strana.
Kada je džigerica gotova, dodati je u mešavinu luka i šampinjona, preliti paradajzom i vinom, i sve krčkati desetak minuta na laganoj vatri. Pred kraj začiniti po ukusu.
No comments:
Post a Comment