Potrebni sastojci:
- 800 g krompira, nasečenog na krupnije komade
- 600 g raznih pečuraka
- 4 čena belog luka
- 1 mladi luk
- 2 kašike peršuna
- šolja pilećeg bujona
- kašikica mlevenih začinskih trava
- četvrt kašikice mlevene paprike
- soli i bibera po ukusu
- par kašika maslinovog ulja
- pola šolje pavlake za kuvanje
- 2 dl tamnog piva
Krompir kuvati u kipućoj vodi desetak minuta, taman koliko da se skuva a ne bude mekan, pa procediti.
U velikom tučanom tiganju ugrejati maslinovo ulje. Ubaciti u njega pečurke i uz stalno mešenje, pržiti ih 6 minuta.
Uliti pivo, pustiti da proključa smanjiti vatru i dinstati dok se količina piva ne prepolovi. Dodati sad seckani mladi luk, začine, pileći bujon i pavlaku za kuvanje. Pustiti da proključa, pa smanjiti vatru i lagano krčkati desetak minuta.
http://www.cookingandbeer.com/2015/12/skillet-potatoes-with-creamy-pilsner-mushroom-sauce/
Baš ti je dobar ovaj recept!Sviđa mi se! :)
ReplyDeleteBaš mi je drago da ti se sviđa. sve je isto, sastojci koje svi vole, a malo drugačije. Nama je prijalo.
ReplyDelete