Wednesday, March 1, 2017

chicken masala pilav



Ovo je jedan od onih obroka koji su kreacija saradnje velikog apetita i isto toliko velike lenjosti kuvarice tj. mene. Ne bude tako svaki put, ali ovaj put su i apetit i potreba za prečicom zadovoljeni.






Upotrebila sam:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • šolju bele riže
  • 1 dl jogurta
  • 0,5 dl slatke pavlake
  • 2 kašikice chicken masala začina
  • 4 krompira
  • kesa zamrznute Frikomove zlatne mešavine (to je 450 g smrnutog kukuruza, graška i kockica šargarepe)
  • oko 2 kašikice soli
  • malo italijanskog začina


Prvo sam meso stavila sa jogurtom i italijanskim začinom u frižider na nekoliko sati. Ovaj italijanski začin nije neophodan, tu je bio jer sam imala nameru samo da izdinstam batake. Ali sam onda shvatila da mi se, ali ono baš jako, jede pilav... i da imam tu zlatnu mešavinu u zamrzivaču (iskreno, nemam pojma otkud mi). Pa se prisetih da obožavam ukus krompira u pilavu, te tako i krompir upade u kombinaciju. 

Rižu sam samo malo promešala sa uljem, na to nasula povrće i ugnjezdila u sve to batake, sve sa jogurtom u kom su se namakali. Dodala sam oko 2 dl vode, pokrila folijom i stavila u rernu na 160°C da se lagano peče. Kad je bilo skoro gotovo, shvatih da mi je, posle poslednjeg kuglofa, preostalo malo slatke pavlake, pa sam jelo prelila i stavila da se dodatno zapeče.





Za one koji vole jače začinjeno, savetujem duple doze začina. Meni je bilo i ovako fino. Posebno mi je prijao ukus pirinča i krompira skuvanih u mlečnim proizvodima, a i piletina je bila fenomenalno meka.



1 comment:

  1. Odlično jelo. Masala je divan začin , podigne svako jelo tamo gde treba.

    ReplyDelete