Tuesday, January 2, 2018

najukusnija ruska salata je mamina


Svaka kuća ima recept za ovu salatu koju zovemo ruskom, a da niko ne zna zbog čega. I svakom je njegova baš onakva kakva treba da bude. Ja je ne pravim - postoje i neki razlozi za to, ali najvažniji je taj što mi je pravi moja mama. Začini je onim maminskim začinom i nema šanse da je napraviš takvom, pa ni ne pokušavam. Samo uživam.





Majonez (mamin recept - onako kako mi ga je izdiktirala: U praznu flašu od 1 l staviš dva cela jajeta, dve kašikice senfa, jednu kašikicu šećera, pola kašikice soli, jedna do dve kašikice blagog sirćeta i 3 dl ulja. Uzmeš štapni mikser i zamočiš ga do dna i mutiš od dole i polako podižeš. Ko je vešt, dok dođe do gore, umuti majonez. Ako nisi vešt, vratiš se na početak dole. Ova su jaja bila jako sveža pa se nisu umutila da budu čvrsta. Staviš u frižider da se ohladi.

3 srednja krompira u ljusci, 3 srednje šargarepe u ljusci, 3 jajeta skuvaš. Pazi da se krompir ne raskuva, probaš nožem. 3 velika kisela krastavca, a možeš i četvrti. Sedneš, oljuštiš šargarepu, krompir i jaja i seckaš kako hoćeš sitno. Dobro ohladiš i pomešaš sa hladnim majonezom.







No comments:

Post a Comment